59.581 keer dank!

59.581 keer dank!

Dank aan alle kiezers en militanten voor het knappe verkiezingsresultaat. Vlaams Belang gaat er fors op vooruit en wordt de grootste partij in 3 van de 5 Vlaamse provincies én ook de grootste en enige partij met meer dan 1 miljoen stemmen in het Europees parlement. In het Vlaams parlement wint de partij 8 zetels en wordt er de grootste fractie (samen met N-VA). In de Kamer komen er 2 zetels bij en wordt Vlaams Belang de tweede grootste partij.

Ook dank aan de 59.581 kiezers die mij hun voorkeursstem gaven, het derde hoogste aantal in de provincie Antwerpen en vijfde hoogste in het land. Het is een hart onder de riem. Ik ben dus verkozen en ga alles geven om dit vertrouwen waard te zijn.

Het werk begint vandaag. De Vlaamse kiezers hebben een duidelijk signaal gegeven. Ze willen Vlaams zelfbestuur, want enkel dan krijgt de Vlaming meer koopkracht, minder migratie en meer veiligheid. Wij zijn goed voorbereid om te besturen, maar het initiatief ligt bij N-VA. Hun kopman staat bekend als een rationeel man en een democraat. Hij kan en mag deze uitslag niet naast zich neerleggen, want wie de wil van het volk negeert, ondermijnt de democratie. En wie wil er nu de geschiedenis willen ingaan als de doodgraver van de democratie?